Groeien naar succes met STiB en OndernemersFabriek

Daphne van der Wilt bereidt zich in Ondernemershotel De Compaen voor op de weekly standup in de Ondernemersfabriek. Foto: Esther Hardon.

HOOGEVEEN – Startende en gevestigde ondernemers uit Hoogeveen die ondersteuning en coaching nodig hebben om hun zaak (weer) aan het rollen te krijgen, kunnen terecht bij: STiB en OndernemersFabriek. Beide zijn gevestigd in Ondernemershotel De Compaen in Hoogeveen en worden gecoördineerd door Daphne van der Wilt. Zij is het eerste aanspreekpunt voor ondernemers die willen groeien naar succes.

STiB is een niet-commerciële stichting, die wordt gesubsidieerd door de gemeente Hoogeveen, om ondernemers in de gemeente te ondersteunen en de economische bedrijvigheid in Hoogeveen te bevorderen. Waar STiB oorspronkelijk bedoeld was voor starters, biedt ze inmiddels ook ondersteuning aan reeds gevestigde ondernemers.

Jaarlijks kloppen zo’n 80 ondernemers bij STiB aan. Voor een deel gaat het daarbij om werkzoekenden die voor zichzelf willen beginnen en -soms- via de gemeente bij STiB worden aangemeld. Maar er zijn ook afgestudeerden en werknemers met een mooi idee, gevestigde ondernemers met groeivragen of problemen, die uit zichzelf bij STiB aankloppen. Zij krijgen eerst een intakegesprek van maximaal 3 uur met Daphne van der Wilt en daarin wordt besproken wat er verder gaat gebeuren. Meestal wordt er een ondernemings- of marketingplan gemaakt, waarmee de ondernemer zelf aan de slag gaat, met hulp van een STiB-coach.

Daphne van der Wilt: ‘STiB is van, voor en door ondernemers. Alle bestuurders, ambassadeurs en coaches ondernemen in het dagelijks leven en zetten zich met passie voor het ondernemerschap in voor STiB.’

Ook coördinator en business coach Daphne heeft haar eigen bedrijf: Assistance-4-you. ‘De praktijkervaring van het STiB-team is een interessante en waardevolle toevoeging voor de klanten.’

OndernemersFabriek

Voor ondernemers die ambities hebben om te groeien, een schaalbaar businessmodel hebben en/of innovatief bezig zijn (startups) is er de OndernemersFabriek, een initiatief vanuit de Provincie Drenthe. Het is een netwerk van en voor startende ondernemers die verder willen groeien. Zij kunnen bij de OndernemersFabriek terecht voor onder meer coaching, workshops en business development sessies. Ook krijgen ze toegang tot een breed netwerk. Met als basis drie fysieke locaties in Assen, Emmen en Hoogeveen, waar ook werkplekken beschikbaar zijn. In Hoogeveen zijn vaste werkplekken en flexwerkplekken. ‘En elke week is er een Fabrieksdag, waarbij alle deelnemers elkaar scherp houden, tijdens de weekly standup onder leiding van de business developer’, aldus Daphne van der Wilt, die locatie- en officemanager van de OndernemersFabriek is.

Zowel STiB als OndernemersFabriek organiseert regelmatig interessante bijeenkomsten, ook voor niet-deelnemers.

 

Info: www.stibhoogeveen.nl en www.ondernemersfabriekdrenthe.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie