De OndernemersFabriek is een initiatief van De Provincie Drenthe. In februari 2015 openden de deuren van OFD Assen. In september en april volgen locaties Emmen en Hoogeveen.

De Fabriek is de plek en het netwerk waar jonge bedrijven en startende ondernemers stappen zetten richting groei. Wij geloven namelijk dat samen ondernemen samen groeien is! Inmiddels hebben 35 ondernemers zich aangesloten bij de Fabriek en hebben zij samen ruim 30 medewerkers en bijna 20 stagiairs in dienst (status: februari 2017). We doen dit niet alleen, een breed netwerk uit Drenthe is aangehaakt als partner. Meer dan 30 bedrijven en instellingen zijn aangesloten. Zij leveren kennis, hun netwerk en meer! Waarom? Omdat zij net als ons geloven dat een goed ecosysteem voor Drentse starters belangrijk is.

Waarom zou je als jonge ondernemer of jong bedrijf bij de Fabriek naar binnen stappen? Door niet alleen in je zolderkamer te blijven zitten maar juist de kennis en ervaring van ander ondernemers op te zoeken maak je sneller stappen. Wij denken met je mee over je strategie, hoe die ene investeerder te vinden, wat te doen met die eerste medewerkers. Maar ook met minder tastbare dingen als timemanagement en de eeuwige uitdaging voor elke ondernemer: focus! De eerste jaren van een starter zijn bepalend voor het succes, een duw in de goede richting is dan heel waardevol!